Powerbanks, we gebruiken ze allemaal waarschijnlijk al jaren. Ik ook. Maar deze is toch weer net iets anders dan de rest. De ingebouwde kabels, de grote capaciteit en het feit dat deze mijn ‘gered’ heeft tijdens de stroomstoring in Portugal en Spanje. Daarom een review van de Anker Laptop Powerbank 25.000 mAh.
Anker en powerbanks
Als het om powerbanks en opladers gaat, is Anker een van de meest gerespecteerde namen in de industrie. Dit Chinese bedrijf heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd met betrouwbare producten die precies doen wat ze beloven. Hun powerbanks behoren tot de best verkochte ter wereld, en Anker staat bekend om zijn innovaties op het gebied van laadtechnologie, van GaN-opladers tot de PowerIQ-technologie die automatisch het juiste vermogen voor je apparaat detecteert.
Met deze voorgeschiedenis was ik bijzonder benieuwd naar hun nieuwste krachtpatser: de Anker Laptop Powerbank 25.000 mAh. Deze powerbank is ontworpen om niet alleen je smartphone, maar ook je laptop probleemloos van stroom te voorzien. De afgelopen maanden heb ik ‘m intensief gebruikt – en hij heeft me zelfs gered tijdens een onverwachte stroomstoring.
Tijd voor een review. Maar eerst de naam. Die is niet echt uniek, of onderscheidend. Dus zoek je deze powerbank, check dan goed de afbeeldingen of het de juiste is. Iets meer dan de ‘Anker Powerbank 25.000 mAh’ zou prettig geweest zijn.

Mijn ‘redding’ in Portugal
“Neem een powerbank mee,” dacht ik voordat ik naar Portugal vertrok. “Dan kan ik ‘m goed testen op vakantie en schrijf ik erna een review” Wat ik niet kon weten, was dat deze Anker Laptop Powerbank 25.000 mAh meer gewaardeerd zou worden dan ik dacht…. Want tijdens mijn verblijf in een idyllisch Portugees dorpje werd het land getroffen door een massale stroomstoring. En daar zat ik dan, in een B&B zonder stroom, zonder wifi, en met vier telefoons die langzaam hun laatste restje batterij opmaakten.
Wat begon als een simpele gadget-test veranderde een essentiële gadget. Dankzij deze powerbank konden we alle vier onze telefoons opgeladen houden gedurende de stroomstoring. Niet dat er veel bereik was, maar ik ben deze Anker accupack wel meer gaan waarderen…
Dagelijks gebruik
De Anker Laptop Powerbank heeft twee ingebouwde USB-C kabels. Eén daarvan dient ook als handig draagriempje. De andere ingebouwde kabel is ongeveer 65 cm lang. Het voordeel hiervan is dat je niet altijd extra kabels mee hoeft te nemen.
De laadsnelheid van deze powerbank is hoog. Met maximaal 100 watt per USB-C poort kan deze powerbank ook laptops van stroom voorzien. In mijn tests laadde mijn MacBook snel op, wat handig is als je onderweg bent, maar ook als je in de zomer in de tuin werkt (of een film kijkt).
De capaciteit van 25.000 mAh betekent in de praktijk dat je een smartphone meerdere keren volledig kunt opladen. In mijn tests kon ik mijn telefoon ongeveer vier keer volledig opladen voordat de powerbank leeg was.
Naast de twee ingebouwde kabels heeft de powerbank ook nog een losse USB-C en USB-A poort, waardoor je in totaal vier apparaten tegelijk kunt opladen. Handig als je met meerdere mensen bent of als je verschillende apparaten bij je hebt die stroom nodig hebben.
Het kleine kleurendisplay op de voorkant toont handige informatie: het resterende batterijpercentage, hoeveel stroom er door elke poort gaat, de temperatuur van de accu en zelfs hoe gezond de batterij nog is. Leuk om te zien, maar in de praktijk kijk je er vooral naar om te checken hoeveel procent er nog over is, maar ook hoe snel een device wordt opgeladen. Maar dit is eigenlijk meer een gimmick, je kunt er zelf geen zaken op instellen.

Opladen van de powerbank zelf
Wat ook prettig is aan deze powerbank: hij laadt zelf ook snel op. Met een goede lader erbij is hij binnen ongeveer anderhalf uur tot twee uur weer volledig vol. Als je haast hebt, geeft tien minuten aan de lader je al ongeveer 15% capaciteit – genoeg om in noodgevallen je telefoon weer een flink stuk op te laden.
De powerbank ondersteunt ook ‘passthrough charging’, wat betekent dat je de powerbank zelf kunt opladen terwijl je er tegelijkertijd apparaten mee oplaadt. Handig als je maar één stopcontact tot je beschikking hebt.
Gewicht en prijs…
Natuurlijk is deze powerbank niet perfect. Het gewicht van 595 gram is flink – je merkt hem echt in je tas of rugzak. De staafvorm is anders dan de platte vorm van veel powerbanks en niet voor iedereen handig om op te bergen.
Het prijskaartje van € 100 is ook niet misselijk. Er zijn goedkopere powerbanks op de markt, maar die hebben vaak minder capaciteit of minder features. Voor wie vaak onderweg is met laptop en telefoon is dit wellicht een goede investering, maar voor wie alleen af en toe een telefoon wil bijladen is het waarschijnlijk wat overdreven.
Conclusie
De Anker Laptop Powerbank 25.000 mAh is een krachtpatser die tijdens mijn recente stroomstoring een echte reddende engel bleek. Met zijn enorme capaciteit, snelle laadsnelheden en genoeg poorten (+ ingebouwde kabels), is het een veelzijdige powerbank.
Ja, hij is prijzig en niet de handigste qua vorm en gewicht, maar deze accupack is krachtig en kan snel laden. De volgende keer dat je in een situatie zit zonder stopcontact in de buurt, of wanneer het licht uitvalt, zul je blij zijn dat je deze krachtpatser in je tas hebt.
