LSC Smart Connect videodeurbel

LSC Smart Connect videodeurbel: 8 dingen die je eerst moet weten (+review)

Publicatie:

|

Laatste update:

Geschreven door

Ruud Caris

Laatste update:

LSC Smart Connect videodeurbel

  • Werkt (alleen) op batterij
  • Zรฉรฉr betaalbaar
  • Inclusief nachtzicht
4
/5
Conclusie.

De LSC Smart Connect videodeurbel biedt veel waarde voor het geld. Voor โ‚ฌ 30 koop je een complete deurbel, met alle basisfuncties en een paar extra’s. De opslag is lokaal op een (los te kopen) microSDkaart, de installatie is eenvoudig en er wordt een mini-gong meegeleverd. Helaas bleek de verbinding niet altijd constant, meldingen hadden soms enige vertraging. Ook lijkt het accupercentage wat onbetrouwbaar, dit fluctueert nogal.

Maar, ben je op zoek naar ene slimme deurbel zonder abonnement, voor nog geen โ‚ฌ 30, dan is dit zeker een goede keuze.

Bekijk actuele prijs

Gevonden bij:

Action

Wat wij goed vinden

  • Zeer betaalbare slimme deurbel
  • Eenvoudige installatie
  • Werkt (alleen) op accu
  • Geleverd inclusief USB gong
  • Bewegingsdetectie voor personen + tweewegsaudio
  • Lokaal opslaan op microSDkaart

Wat wij minder goed vinden

  • Accu percentage onbetrouwbaar
  • Meldingen zijn soms wat vertraagd
  • Geen echte support of klantenservice

De LSC Smart Connect videodeurbel is misschien wel รฉรฉn van de populairste slimme deurbellen van dit moment. Het nieuwe model is inmiddels te koop dat heb ik getest. In mijn review van de LSC deurbel, deel ik mijn ervaringen en heb ik direct ook een aantal tips voor je.

LSC Smart Connect videodeurbel

LSC Smart Connect is het smarthome-merk van de Action en is gebaseerd op Tuya. Een platform waar veel fabrikanten gebruik van maken voor hun firmware en software. De slimme deurbel van de Action hangt inmiddels aan vele voordeuren en er zijn al meerdere versies van uitgebracht.

Inmiddels heb ik de nieuwe versie getest en wil ik er een aantal dingen over delen. Laat ik beginnen met wat algemene informatie, wat kun je er allemaal mee?

  • Video + audio – Op je smartphone zien wie er voor de deur staat en ermee communiceren.
  • Lokale opslag – Dus geen abonnement nodig. Op een (aan te schaffen) microSDkaartje wordt alles opgeslagen
  • Persoonherkenning – Meldingen als er personen in het zicht van de camera zijn
  • Beelden en meldingen in app – Bekijken in de app wie er voor de deur staat (of stond)

Hiermee heb je alle basisfuncties van een slimme deurbel, maar er is natuurlijk nog veel meer wat je moet weten.

8 Dingen die je moet weten

Hieronder een overzicht van dingen die je moet weten en die mij opvielen tijdens mijn testperiode van de LSC Smart Connect videodeurbel.

1. Werkt alleen op accu

Dit model van de slimme deurbel werkt alleen op accu. Je kunt hem dus niet aansluiten op de trafo van jouw (bestaande) deurbel. Dit betekent dat je de batterijen regelmatig moet opladen.

Dit is op zich natuurlijk handig bij de installatie, een kwestie van koppelen, ophangen en klaar. Maar het opladen is wel een terugkerende handeling die elke paar weken/maanden moet plaatsvinden.

LSC Smart Connect videodeurbel
Accu van de deurbel

2. Inclusief nachtzicht

Als het licht is, werken de meeste camera’s goed en is alles zichtbaar. De LSC deurbel biedt ook nachtzicht, waardoor je ook het donker kunt zien wat er gebeurt of wie er voor de deur staat.

Hou er wel rekening mee dat dit zwart/wit nachtzicht is, geen kleurennachtzicht zoals je bij andere deurbellen ziet.

3. Volledig deurbel dient aan de lader te liggen – je hebt dus even geen bel

Zoals je op de foto’s kunt zien, wordt de stroomvoorziening geregeld door een paar grote, blauwe batterijen. Deze dienen regelmatig opgeladen te worden.

Als je het klepje van de deurbel haalt (achterkant), dan zie je daar ook een USB-C-poort. Daarmee kun je de deurbel opladen. Maar omdat dit vast zit op de deurbel, moet de hele bel mee naar binnen en aan de lader. Dit betekent dat je dan dus even geen deurbel hebt en er dus niet aangebeld kan worden.

LSC Smart Connect videodeurbel

4. Kleine USB gong meegeleverd

Er is een kleine USB-gong bijgevoegd in de verpakking. Deze dien je in een (niet meegeleverde) USB-stekker te pluggen en vervolgens in het stopcontact. Als er dan aangebeld wordt, dan zal deze ook een geluid maken, zodat dit niet alleen bij de bel zelf en op je telefoon zichtbaar is.

Aan de zijkant zitten knopjes om hem harder of zachter te zetten en er zijn een paar verschillende tonen in stellen op deze LSC Smart Connect gong. Het geluid dat eruit komt, is relatief zacht (het is ook een kleine gong), maar toch een mooie toevoeging, vooral omdat deze (gratis) meegeleverd wordt.

LSC Smart Connect videodeurbel gong
LSC Smart Connect gong

5. Lokale opslag, op microSDkaart (extra aanschaffen)

Een groot voordeel van deze slimme deurbel is het feit dat je geen abonnement nodig hebt. Dit is bij veel anderen wel het geval. De opslag wordt op het apparaatje zelf gedaan, op een microSDkaartje om precies te zijn.

๐Ÿ’ก Wil je beelden terugkijken: schaf dan een microSDkaartje aan

Als je beelden wil terugkijken in de app, schaf dan een microSDkaartje aan. Deze plaat je aan de achterkant van de LSC Smart Connect deurbel, in de speciale sleuf. Soms is het wat lastig te zien, maar dit zit bij de batterijen.

LSC Smart Connect videodeurbel

6. Goede wifi-verbinding vereist (alleen 2,4 Ghz)

Goed om te weten: dit slimme apparaat werkt alleen met 2,4 GHz wifi. Afhankelijk van jouw modem/router kun je direct verbinden. Het is echter ook mogelijk dat je specifieke de 5GHz-band moet uitzetten bij de instellingen van je router om een verbinding te kunnen maken.

Wat wel opvalt: je hebt een sterke en stabiele verbinding nodig. Zelf heb ik erg goede wifi thuis, daarmee kon hij snel verbinden. Echter waren er soms toch vertraagde meldingen.

๐Ÿ’ก Zorg voor goede wifi

Voor een goede, stabiele verbinding met de deurbel, heb je goede wifi nodig. Anders kunnen meldingen soms pas minuten later binnenkomen, waardoor je te laat bent met open doen of iemand te woord staan aan de deur.

7. Offline melding na half uur

Een handige functie binnen de app is de mogelijkheid om een melding te ontvangen als de deurbel offline is. Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben, zoals bijvoorbeeld een slechte verbinding, of een lege accu.

De melding wordt getoond op je smartphone, als het apparaat een half uur geen verbinding kan maken.

8. Accu snel leeg, check de app-instellingen

Is jouw accu snel leeg, dan check de instellingen van jouw app. Onder andere:

  • PIR – Dit is de gevoeligheid van de bewegingsmelder. Minder meldingen = langere accuduur
  • SD of HD – Beeldkwalteit kan invloed hebben op accuduur. In ieder geval op de snelheid waarmee jouw app de stream kan openen.
LSC Smart Connect videodeurbel

Mijn review van de LSC Smart Connect videodeurbel

Inmiddels heb ik al meerdere modellen van de LSC Smart Connect videodeurbel gebruikt. Daarom was ik ook verheugd dit nieuwe model te testen.

Voor het overzicht, vat ik mijn review puntsgewijs voor je samen. Hieronder een aantal dingen die mijn zijn opgevallen bij het gebruik van de LSC deurbel:

  • Eenvoudige installatie – De installatie ging er soepel, zorg wel dat je eerst de accu volledig hebt opgeladen en je hem al verbonden hebt met jouw wifi alvorens je hem vast schroeft. Dit doe je in de LSC-app (Android en iOS). Zoek je de (beperkte) handleiding, die kun je hier vinden.
  • Leuke toevoeging: de gong – Handige, kleine USB-gong. Niet overdreven handig in stopcontact met een stekker, maar wel prettig om een extra dingdong te hebben als er aangebeld wordt. Het geluid is niet overdreven hard, maar kun je wel aanpassen met de volumeknoppen aan de zijkant.
  • Meldingen soms wat traag – Alhoewel ik goede wifi heb, waren meldingen soms toch wel traag. Tot een maximum van 10 seconden heb ik gewacht, voordat de melding op mijn smartphone binnenkwam na het aanbellen.
  • Accupercentage doet wat vreemd – Na het volledig opladen, sprong deze af en toen een 20% omlaag en dan weer een deel omhoog. Het was geen consequente weergaven van de resterende accucapaciteit.
  • Geen abonnement nodig ๐Ÿ‘Œ – Bij de LSC Smart Connect videodeurbel sla je alles op een op microSDkaartje. Deze moet je wel zelf kopen, maar dan heb je wel voor vele uren opslag beschikbaar. Deze liggen vaak ook gewoon bij de Action trouwens. Ik zou adviseren minimaal voor 32GB te gaan, idealiter 64GB.
  • Bewegingsdetectie en twee-wegs-audio – De bewegingsdetectie werkt goed, maar pas wel de PIR aan. Anders krijg je erg veel meldingen. De kwaliteit van het speakertje en de micrfoon is okรฉ. Niet heel goed, maar het is bruikbaar.
  • Hรฉรฉl betaalbaar – Voor net geen โ‚ฌ 30 koop je een slimme deurbel die best wel wat functies en mogelijkheden heeft. De verbinding is wat minder stabiel, maar dat neemt niet weg dat het een interessante deurbel is.

Dus, LSC Smart Connect videodeurbel kopen?

De vraag is natuurlijk, moet je deze slimme deurbel kopen? Het antwoord is eigenlijk: dat hangt ervan af.

Wil je niet te veel geld uitgeven en neem je genoegen met een wat minder stabiele verbinding en wat vertragingen: dan is dit misschien wel de allerbeste keuze om te maken.

Zoek je wat meer stabiliteit en geavanceerde functies (kleurennachtzicht, terugkijken via de cloud en ‘rijke’ meldingen), dan is dit misschien niet de beste keuze.

Toch denk ik dat er een grote markt voor is, de LSC Smart Connect deurbel werkt gewoon hรฉรฉl goed en is hรฉรฉl betaalbaar. Zo eenvoudig kan het zijn.

LSC Smart Connect videodeurbel

  • Werkt (alleen) op batterij
  • Zรฉรฉr betaalbaar
  • Inclusief nachtzicht

Gevonden bij:

Action

BEKIJK MEER.

TRENDING.

Dikke Deals bij Action, Lidl en Bol #5

LSC Smart Connect

Nee er is geen LSC Smart Connect Windows-app, maarโ€ฆ.

Accountnummer LSC Smart Connect kwijt? Zo los je het op

thermostaat

Review Tado thermostaat V3

Nonoki

Nonoki: gratis Spotify alternatief zonder reclame

Netflix Moments laat je je favoriete scenes uit een fim of serie delen

AAWireless TWO

AAWireless TWO review: Android Auto nu รฉcht draadloos

Weer een nieuw automerk, de JAECOO J5 komt naar Nederland

Volg NOZIE.

Natuurlijk zit Nozie ook op de socials. Daar delen we toffe video's (echt!) en veel meer content. Volg ons via onderstaande platforms.

SOCIAL.

Uit 't zuiden en richtte in 2008 Androidworld op. Kan enthousiast worden van knopjes, snoertjes, smarthome en gadgets. Doet podcast-dingen met Dimitry in Iets met Tech en runt ook Bright Idiots, een digital agency.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Delen op: