Google Whisk is gaaf en gratis, maar waarom mogen wij het niet gebruiken?

Publicatie:

|

Laatste update:

|

Reageer

Geschreven door

Dimitry 'DIM' Vleugel

Update:

|

Reageer

Google probeert van alles uit om betere producten te maken en (laten we eerlijk zijn) daar uiteindelijk geld aan te verdienen. Ze denken vooral na hoe zaken beter, intuïtiever en sneller gedaan kunnen worden. Met die gedachte is Google Whisk gemaakt.

Google Whisk

Wanneer we op dit moment iets willen maken in een AI-tool dan werkt dat vooral via prompts. Een prompt is een beschrijving van wat we als output willen hebben. Het schrijven van een prompt is nu al een vak apart. Je moet daarvoor heel goed kunnen omschrijven wat er in je hoofd zit voor beeld. En dat blijkt best moeilijk te zijn.

Google Whisk is een AI-Tool die het schrijven van prompts voor een groot gedeelte achterwege laat. Voor deze tool heeft men een proces in drie stappen bedacht. Deze drie stappen zijn subject (onderwerp), scene (omgeving/situatie) en style (stijl). De informatie voor deze drie stappen kun je geven aan de hand van afbeeldingen. In de onderstaande video wordt dit uitgelegd.

Eerst upload men een foto van een man, hij is het onderwerp (subject), daarna upload men een plaatje van de situatie (scene) en daarna geeft men aan wat de stijl gaat zijn. Als laatste geef je in tekst aan wat er precies moet gebeuren en Google Whisk gaat aan de slag. Het eindresultaat kun je nog bijsturen door opdrachten te geven.

Deze tool is uitgebracht via Google Labs. Door worden allerlei bedachte tools en dergelijk gepubliceerd. Hier zit nog geen verdienmodel achter, men wil eerst zien of wat ze bedacht hebben ook echt werkt.

Waarom mogen wij er niet mee spelen

Deze tool is beschikbaar als je maar in de Verenigde Staten woont. Wij bewoners van de Lage Landen mogen nog niet met Google Whisk aan de slag.

Hey Google! Laat ons ook eens meegenieten van dit soort leuke initiatieven!

Lees verder.

3 Alternatieven voor WeTransfer

Wat is Eclipsa Audio en wat kun je er mee

Gaat Google Street View deze misdaad oplossen?

Volg NOZIE.

Natuurlijk zit Nozie ook op de socials. Daar delen we toffe video's (echt!) en veel meer content. Volg ons via onderstaande platforms.

SOCIAL.

Ondernemer in media, PR en marketing. Wil het vooral leuk hebben. Forever Young (denkt 'ie zelf) en Zeeuw die verRotterdmast is. Co-founder van Androidworld en eigenaar van Klets.media. Schittert met Ruud in de podcast Iets Met Tech.

Plaats een reactie

Delen op: