De afgelopen jaren heb ik de Eufy deurbel veelvuldig gebruikt. Deze heeft dan ook de nodige tijd aan mijn voordeur gehangen. Dus toen er een nieuw model op de markt kwam, ben ik hier ook direct mee aan de slag gegaan. Hoe dit beviel, lees je in deze Eufy E340 video deurbel review.
De Eufy deurbel
Waar Eufy deurbellen vooral om bekend staan, is het feit dat er geen abonnement nodig is om de beelden terug te kunnen kijken. Deze worden lokaal opgeslagen op de Homebase of Chime en er is standaard geen cloudsynchronisatie. Een voordeel qua kosten, maar natuurlijk kun je de beelden zo wel makkelijker ‘kwijt’ raken.
Daarnaast heeft de Eufy deurbel een goede prijs-kwaliteitverhouding en is deze volop beschikbaar in Nederland en België. Er zijn meerdere modellen op de markt, waaronder de Eufy deurbel slim, de 2K-versie en de Dual Pro. Daar is nu de E340 aan toegevoegde. Qua positionering zit deze ergens tussen de 2K en Dual Pro in. Van beide deurbellen zijn een aantal elementen aanwezig.
Goed om te weten: werkt het beste met Homebase of Chime
Om optimaal gebruik te maken van de Eufy-deurbel, heb je een Homebase of Chime nodig. Zo hoor je de bel ook binnen over gaan. Zowel de Homebase als de Chime worden vaak in combinatie met de deurbel verkocht.
Maar laten we vooral focussen op de Eufy 340 videodeurbel in deze review. En dat begint natuurlijk met de installatie. Kun je niet meer wachten, hieronder alvast een samenvatting van de review.
Eufy 340 installeren
De installatie van de Eufy 340 is relatief eenvoudig. Het is mogelijk deze bedraad aan te sluiten, maar heb je niet de juiste bedrading of trafo, dan kun je ook gebruik maken van de accu.
Hieronder een foto van de inhoud van de doos en het installatiemateriaal van deze slimme deurbel.
Het aan de voordeur bevestigen was eenvoudig, waarbij je ook nog kunt kiezen om deze in een hoek te laten filmen. Dit doe je met het meegeleverde muurplaatje.
Wat wel opviel, is dat de kwaliteit van de schroeven wat matig was. Deze zijn fragiel en voelen niet echt kwalitatief hoogwaardig aan. Een gemiste kans van Eufy.
Na de installatie van de Eufy E340 was het tijd om te ervaren hoe deze deurbel bij dagelijks gebruik functioneert.
Eufy 340: 60 dagen dagelijks gebruik
Deze versie van de Eufy deurbel is uitgerust met een dubbele camera. De tweede camera, die naar onder gericht is, doet vooral dienst voor pakketjes. Deze is prima bruikbaar in Nederland, maar heeft nog meer nut in landen als Amerika. Waar pakketjes vaak voor de deur neergezet worden.
Tijd om te gaan testen. Er zijn een aantal elementen die ik belangrijk vind bij een slimme deurbel, dat zijn:
- Snelheid van de meldingen
- Accuduur
- Algemene werking van de app en streams
Dat zijn dan ook precies de onderdelen die ik heb meegenomen in de review van het gebruik van deze slimme deurbel.
Snelheid en meldingen
Ik vind het cruciaal voor slimme apparaten dat meldingen snel doorkomen. Dit hangt natuurlijk van een aantal factoren, waaronder jouw wifi-setup, de plaats van je deurbel, maar ook de chime of homebase.
Lees ook: Vertraagde meldingen van je deurbel, zo los je het op
Zelf ben ik redelijk tevreden over de meldingen van de Eufy E340. Deze zijn net wat trager dan de Ring videodeurbel plus, maar nog steeds meer dan acceptabel. De maximale meldingsduur na aanbellen, is zo’n 3-4 seconden.
Dit zorgt ervoor dat dit, bij een normale wifi-setup over het algemeen goed zou moeten werken.
Accuduur van de Eufy E340
De accuduur van een deurbel zoals de Eufy 340 is lastig objectief vast te stellen. Dit is natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Onder andere temperatuur, aantal meldingen, bewegingsdetectie en meer. Dat maakt het lastig om een goede inschatting van de accuduur in jouw situatie te maken.
In mijn geval, heb ik de deurbel tijdens de testperiode één keer volledig opgeladen. Dat wil dus zeggen dat in deze 60 dagen, er ruim één acculading is verbruikt. Als we hier een rekensom van maken, betekent dit dat de accu zo’n 45 dagen meegaat.
Het Eufy-ecosysteem
Eufy heeft een groot ecosysteem, met een aantal eigen producten die je allemaal kunt toevoegen aan de Eufy Security app (Android en iOS). Dit gaat onder andere om camera’s en slimme deurbellen.
De app was geen onbekende terrein, deze heb ik vaker gebruikt. Toch is het niet de allerprettigste app als we kijken naar andere merken zoals bijvoorbeeld Ring. De Eufy-app werkt over het algemeen goed, maar is niet altijd even overzichtelijk. Ook staan niet alle instellingen op de meest logische plaats. W
Wel zijn er veel zaken in te stellen, dus kun je eenvoudig aanpassingen maken een de meldingen en bijvoorbeeld bewegingsmeldingen.
De Eufy E340 werkt ook samen met Google Home en Amazon Alexa. Dit betekent dat je deurbel, kunt tonen in bijvoorbeeld de Google Home-app. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om de deurbel, zodra er aangebeld wordt, direct te tonen op de Google Nest Hub. Wel kun je een livestream oproepen via het commando: ‘Ok Google, toon de (Eufy) deurbel’.
Dit alles maakt de Eufy deurbel tot een complete slimme deurbel die eigenlijk alle basis- en een aantal geavanceerde mogelijkheden heeft.
De gong en… lampjes
Zelf heb ik nog geen Homebase 3 en ontving ik de Euy E340 met een chime (gong). Deze heeft een opslag van 8GB, voor mij ruim voldoende voor de deurbel. Hier kan ik voor zo’n tien weken aan data opslaan. Heb je meerdere devices van Eufy in huis, dan is een Homebase een betere keuze, waar je ook grotere opslagmogelijkheden hebt.
Er zijn drie LED-lampjes, twee naast de “pakket” camera en één aan de bovenkant, aanwezig die ervoor zorgen dat de beeldkwaliteit 24/7 hoog blijft. De LED-lamp aan de bovenkant kan ook handmatig worden ingeschakeld voor het verbeteren van de beeldkwaliteit.
Persoonlijk vond ik de LED-lampjes erg fel en heb ze dan ook via de app uitgeschakeld, dit zorgde voor geen belemmeringen van de functionaliteit, de beeldkwaliteit zakte, maar door de infrarood-functie, bleef de deurbel prima bruikbaar.
Tot slot Eufy E340
Eufy heeft met de E340 weer een mooie slimme deurbel neergezet. Alle functies die je mag verwachten + de keuze om lokaal op te slaan. Daarnaast zijn de deurbellen van Eufy standaard in de aanbieding, dus hier is ook altijd wel wat korting te vinden.
Kortom: ik ben tevreden!
Grote dank aan Marcel, voor het mee testen!
heb ook een eufy e340 deur bel maar SD kaartje werkt niet .Blijf staan clips 0.09GB , totaal 29.4 GB ,en Beschikbaar 29.26 GB.
Heb je al geprobeerd het SD-kaartje volledig te formatteren?