Eufy deurbel

Eufy deurbel opladen: zo is hij binnen no-time weer vol 

Publicatie:

|

Laatste update:

Geschreven door

Ruud Caris

Laatste update:

Eufy deurbellen, uitgebracht door het bedrijf Anker, worden steeds populairder. Je ziet deze slimem deurbel dan ook naast steeds meer deuren hangen. Er zijn twee manieren om deze aan te sluiten: bedraad of via een batterij. Als je dit via de accu doet, dan moet je de Eufy deurbel opladen. Dat is precies wat ik in dit artikel ga uitleggen.

Opladen Eufy deurbel: wanneer nodig?

Eufy heeft een aantal verschillende slimme deurbellen uitgebracht, voor ieder scenario is er een oplossing. Hieronder een korte tabel zodat je snel kunt opzoeken welk model je hebt. Daarnaast kun je meteen zien of deze op batterij werkt.

Eufy videodeurbel 2kEufy deurbel slimEufy dual 2 ProEufy E340
Batterij
Bedraad

🔋 Check het batterij-icoontje

Sommige modellen kunnen zowel bedraad als op batterij aangesloten zijn. Zie je in de Eufy app geen batterij icoon staan voor jouw deurbel? Maar een groen stekkertje? Dan hoef je niet op te laden, jouw deurbel is bedraad aangesloten.

Wired charging Eufy
Groen stekkertje? Dan hoef je niet te laden..

Handleiding: Eufy deurbel opladen

Als je met de bovenstaande tabel, en het icoon in de Eufy app, hebt bepaald dat jouw deurbel kan worden opgeladen, dan is het tijd om aan de slag te gaan.

Allereerst zul je moeten beginnen met het verwijderen van de Eufy deurbel uit de houder. Verzamel eerst de benodigdheden, zoals de micro USB kabel en het dunne pinnetje.

Eufy deurbel opladen - benodigdheden
Benodigdheden, via: Eufy

Verwijder de deurbel eenvoudig uit de houder, door aan de onderzijde de bijbehorende pin in te steken. Deze pin heb je gekregen bij het aanschaffen van de deurbel.

In de praktijk ziet dat er zo uit:

TIP: Pinnetje kwijt?

Heb je het pinnetje bij je deurbel niet bewaard? Of kun je het niet vinden? Gebruik dan een recht gebogen paperclip. Ook een ‘SIM-pin’ die je gebruikt om de SIMkaart uit je telefoon te halen werkt perfect

Zodra je het juiste pinnetje of de bijbehorende tool hebt gepakt, kun je aan de slag. Duw voorzichtig vanuit de onderzijde het pinnetje in het duidelijk aangegeven openingetje.

Let op: zodra je hard genoeg geduwd hebt, ’springt’ de Eufy uit de case. Deze zul je moeten opvangen zodat deze niet op de grond valt! Gebruik dus twee handen.

Eufy deurbel opladen
Eufy deurbel uit case nemen, via: Eufy

Eufy deurbel batterij opladen: stekker verbinden

Je hebt je Eufy deurbel uit de case genomen. Tijd om op te laden zodat je deurbel zo snel mogelijk weer werkt.

Nu ga je de Eufy deurbel opladen. Steek de micro-USB kabel in de achterzijde van de deurbel. De andere kant van de USB-kabel moet in een oplader of apparaat gestoken worden. Je kunt hiervoor gebruiken:

  • HomeBase 2
  • Telefoonoplader
  • Laptop
  • Elke andere USB-lader

Hou er hier wel rekening mee dat het met minder krachtige laders wat langer kan duren.

Sluit de brede zijde van de USB-oplaadkabel aan op jouw gekozen apparaat. Zie hieronder voor een video:

Op de afbeelding hieronder zie je dit ook heel duidelijk:

Eufy deurbel opladen, micro USB verbinden
Opladen via oplader of HomeBase, afbeelding via: Eufy

De laadcyclus van begin tot volledig vol (0 tot 100%) voor een Eufy deurbel duurt ongeveer 6 uur. Je kunt herkennen dat het opladen klaar is wanneer het lichtje van kleur verandert (van oranje naar blauw/paars).

Zodra jouw Eufy deurbel volledig is opgeladen, kun je eenvoudig de stekker verwijderen. Deze berg je netjes op waar je hem goed kunt terugvinden.

Klik de Eufy deurbel terug in zijn case door de bovenzijde er eerst in te steken en dan langzaam/voorzichtig de onderzijde erin te drukken.

Accu- en levensduur Eufy deurbel batterij

Zoals eerder gezegd duurt het opladen van de Eufy batterij ongeveer 6 uur. Volgens de formele beschrijving gaat de deurbel 3 tot 6 maanden mee. Dit is afhankelijk van je gebruik. Hoeveel bezoek je krijgt en hoeveel beweging er op je straat is, heeft dus invloed op je batterijverbruik.

Ook de instellingen van jouw app hebben hier invloed op. Dit heeft onder andere te maken met het aantal meldingen dat je krijgt, maar ook hoe vaak je bijvoorbeeld het livebeeld opent. Dit heeft grote invloed op wanneer je je Eufy deurbel moet opladen.

In praktijk gaat een batterijlading zo’n één tot drie maanden mee. Je moet er dus op rekenen dat je minimaal ieder kwartaal je deurbel zult moeten opladen. De levensduur van de Eufy deurbel batterij wordt door de fabrikant op twee jaar geschat, maar in de praktijk zal deze waarschijnlijk langer meegaan. Mogelijk moet je dan wel wat vaker de Eufy deurbel opladen.

Kom je er niet uit?

Lukt het opladen niet, dan zijn er een aantal stappen om te doorlopen.

  • Check de microUSB-aansluiting op de deurbel – Zit de stekker er juist in? Gebruik je de meegeleverde kabel?
  • Test de kabel op een ander apparaat – Alhoewel microUSB steeds schaarser wordt, heb je misschien een ander apparaat met deze aansluiting? Test dan of de oplader werkt.
  • Werkt de stekker – Probeer een ander apparaat op de USB-stekker aan te sluiten, wordt deze wel opgeladen?

Kom je er nog niet uit, dan kun je nog altijd de Eufy support pagina checken, wie weet vind je daar een oplossing.

Lees verder.

Eufy kondigt nieuwe, goedkope slimme deurbellen aan

Eufy deurbel

Eufy en Google Home: wat kan wel, wat kan niet?

EufyCam S3 Pro ziet als geen ander in het donker

Volg NOZIE.

Natuurlijk zit Nozie ook op de socials. Daar delen we toffe video's (echt!) en veel meer content. Volg ons via onderstaande platforms.

SOCIAL.

Uit 't zuiden en richtte in 2008 Androidworld op. Kan enthousiast worden van knopjes, snoertjes, smarthome en gadgets. Doet podcast-dingen met Dimitry in Iets met Tech en runt ook Bright Idiots, een digital agency.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
Hans
3 maanden geleden

Als je de Eufy deurbel bedraad aansluit met een trafo en hij is nog niet volledig opgeladen, verschijnt het wired-icoontje. Maar als de batterij vol is, verdwijnt het wired-icoontje en verschijnt het batterij-icoontje met volledig opgeladen.

Delen op: